Uncategorized

Uydudan Parsele Nasıl Bakılır?

Uydudan parsele bakmak için parselsorgu.tkgm.gov.tr adresine girilmelidir. Bu adrese girildikten sonra çeşitli yöntemlerle sorgulama yapılabilir. Uydudan parsele bakmak için adres bilgileri kullanılabilir. Coğrafi, idari ve analiz bilgileri ile de sorgulama yapılabilir.

Parsel sorgulama, arsa sınırlarının tespit edilmesi sürecinde fayda sağlar. Arsanın yerinin doğru tespit edilmesi sayesinde karışıklıklar önlenir. Hatalı adres tespitleri ilgili tarafların davalık olmasına neden olabilir. Öte yandan ilerleyen dönemlerde hatalı tespitlerin ortaya çıkması halinde arsa üzerinde bulunan yapıların yıkılması gerekebilir.

Ada ve parsel bilgilerinin doğru tespit edilmesi neticesinde alım-satım işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlanır. Arsa sınırlarına uydudan bakılabilir. Uydu üzerinden görüntülere ulaşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, en doğru tespiti yapar.

Parsel Sorgulama Nereden Yapılır?

Parsel sorgulama yapmak için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sayfasına girilmelidir. Buradan istenilen bilgiler girildiği takdirde sorgulama işlemi yapılabilir. Sorgulama için farklı yöntemler tercih edilebilir.

İdari sorgulama işleminde; il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgileri girilmelidir. Adres ile sorgulama yapılırken; il, ilçe, mahalle, yol ve numarataj bilgileri yazılmalıdır. Ardından “Sorgula” yazan alana tıklanır.

Analiz kısmında; analiz tipi, yıl, il, ilçe seçilmesi gerekir. Coğrafi kısmından enlem ve boylam bilgileri girilmelidir. Sorgulama işlemi neticesinde haritada arsa görüntülenir. Böylece adres tespitinin doğru bir şekilde yapılması sağlanır.

TKGM Sitesinden Parsel Sorgulama Yapılır mı?

TKGM sitesinden parsel sorgulama yapmak için ilk olarak idari, adres, analiz ve coğrafi seçeneklerinden biri tercih edilmelidir.

Gelen ekranda ilk olarak il seçimi yapılmalıdır.

İl seçimi yapıldıktan sonra ilçe seçimi yapılır.

Mahalle seçimi de yapıldıktan sonra işlemlere devam edilir.

Gelen ekranda ada bilgileri girilmelidir.

Uydudan parsele bakmak için belirtilen alana parsel bilgisi yazılır.

Tüm bilgiler yazıldıktan sonra “Sorgula” yazan alana tıklanır.

Adres üzerinden sorgulama yapmak için ilk olarak il ve ilçe bilgileri yazılır. Mahalle, yol ve numarataj seçimi de yapıldıktan sonra “Sorgula” yazan alana tıklanır.

Analiz tipine göre sorgulama işlemi yapılabilir. Bunun için ilk olarak analiz tipi seçilmelidir. Analiz tipinden sonra yıl bilgisi yazılır. İl, ilçe, görüntüleme şekli seçimi yapıldıktan sonra “Sorgula” yazan alana tıklanır.

Enlem ve boylam bilgileri kullanılarak sorgulama yapılması mümkündür.

E-Devlet’ten Parsel Sorgulama Yapılır mı?

E-Devlet’ten parsel sorgulama yapmak mümkündür. Bunun için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapılmalıdır. İlk olarak kimlik numaranızı ardından e-Devlet şifresini girerek sisteme erişim sağlayabilirsiniz.

E-Devlet’ten sorgulama için mobil imza ve e-imza kullanılabilir. E-Devlet sistemine girildikten sonra arama alanına “Tapu bilgileri sorgulama” yazmak gerekir. Bu kısımdan tapuya ilişkin bilgilere ulaşılır.

Parsel sorgulama yapmak için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne giderek de bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda belediyelerden de konuyla ilgili bilgi edinmek mümkündür.

Parsel Sorgulama Ne İşe Yarar?

Parsel sorgulama yapmak, taşınmaz hakkında detaylı bilgi edinmek noktasında fayda sağlar. Aynı zamanda online olarak yapılan sorgulama neticesinde tapu müdürlüklerine gitmeye gerek kalmaz.

Parselin detaylı bir şekilde öğrenilmesi sayesinde alım satım işlemleri çok daha kolay bir şekilde gerçekleşir. Taraflar, detaylı konum bilgisine ulaştıktan sonra süreci daha sağlıklı bir şekilde yönetir.

Parsel sorgulama işlemi online olarak kolay bir şekilde yapılır. Bunun için girilmesi gereken adres parselsorgu.tkgm.gov.tr şeklindedir. Bu adreste il, ilçe, mahalle, yol gibi bilgiler girilerek sorgulama yapılır.

Sorgulama neticesine göre satın alma kararı daha kolay verilir. Arsanın uydu görüntüleri, sorgulama ekranında yer alır. Uydudan parsele bakmak yerine tapu müdürlüklerinden bizzat bilgi alınması da mümkündür.

Ayrıca bakınız: Nano Teknolojinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu